Chi Kung

Hou je van meditatie en beweging? Doe dan mee met een les Chi Kung! Stap in deze oude Oosterse wijsheid en ervaar de heilzame werking op lichaam en geest! Bij Chi Kung draait het om het verbinding maken tussen ademhaling en beweging. De les is voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet nodig. De bewegingen zijn gemakkelijk te onthouden waardoor je meteen kunt meedoen! Chi Kung wordt bij Opia iedere dinsdagochtend gegeven tussen 11.00  u en 12.30 u. In onze studio in het Klein HeiligPand, in het centrum van Haarlem.

Wat is Chi Kung?

Chi Kung is een serie van langzame, gelijkmatige vloeiende opzichzelfstaande bewegingen (yang) die enige malen worden herhaalt, alvorens naar iedere volgende beweging wordt overgestapt Deze dynamische bewegingen worden afgewisseld met een statische verstillende staande houding (yin), die een langere tijd wordt aangehouden.

‘Yang maakt je bewust van hoe je beweegt en hoe je bewegingen soepel zonder spanning worden. Yin maakt je bewust van de stilte en ruimte in jezelf door een moment van niet bewegen’.

In Chi Kung is de ademhaling langzaam, zacht en diep door de neus. Beweging en ademhaling worden langzaam uitgevoerd. Het is nu eenvoudig om beide te combineren, zodoende kan de verbinding tussen bewegen en ademhalen makkelijk gemaakt worden.

‘Bewegen en ademen geven kracht, ontspanning, verruiming en verdieping en hoe je deze kwaliteiten goed kan gebruiken in je dagelijkse bezigheden, maar ook geven ze aandacht, stilte en inzicht wie je in het diepst van je wezen bent’

Rustige ruimte Haarlem Centrum

Voor Chi Kung is het prettig om in een rustige omgeving te verkeren tijdens het beoefenen ervan. Hetzelfde geldt voor Tai Chi, dat ook bij Opia gegeven wordt. Vandaar dat we blij zijn met onze prachtige, open, meditatieve, rustige ruimte in de Egelantier.

De lessen worden verzorgd door de zeer ervaren Helma Vinke!

Zie rooster.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Lineke!