proefles

oude yogiAls je nooit eerder aan yoga hebt gedaan wil je er misschien eerst wat meer vanaf weten. Wat zijn fundamentele basisprincipes en wat zijn de verschillen tussen de vele vormen van yoga? Moet je lenig zijn?

Basis

Er is veel te vinden in boeken en internet maar de beste manier is natuurlijk een eigen ervaring. Tijdens vrijwel elke yogales komt de basis aan de orde: juiste ademhaling, zithouding en de verschillende houdingen (asana’s) zoals voor- en achteroverbuigen, torsi-draaiingen, balans- en omgekeerde houdingen.

Welke vormen?

In het kort: Critical Alignment Yoga is gericht op de fysieke vorm. We maken gebruik van tools speciaal ontwikkeld om de stijfheid in vooral de rug te ontspannen om vervolgens de juiste coördinatie en kracht te genereren.

Kundalini Yoga is een oude tantrische vorm en gericht op het verhogen en aansturen van de levensenergie door middel van dynamiek, ademtechniek en mantra.

Yin Yoga is een stille vorm die gericht is op het ontspannen van de diepe lagen in het bindweefsel door simpele houdingen lang aan te houden.

Welke les?

Alle lessen staan op zichzelf, dus ook als voor het eerst yoga doet kun je voor een proefles aansluiten bij elke yogales naar keuze. Dan kun je zelf ervaren welke vorm bij je past. Eenmaal per maand is er een extra lange les van twee uur waarin Critical Alignment Yoga gecombineerd wordt met de Kundalini Yoga. Daar komt alles aan bod en kun je na afloop uitgebreid vragen stellen. Je kunt je opgeven door een mail te sturen en je eventuele vragen en/of aandachtspunten aangeven. Dan ontvang je meteen de beneden-deur-code.

Is yoga voor iedereen??

Overigens is het een groot misverstand dat je lenig of jong moet zijn om aan yoga te kunnen doen. Het is geen prestatie gerichte bewegingsvorm maar onderzoek naar je eigen ruimte en grenzen. Ook het zicht krijgen op je mechanismes die spanning kunnen opbouwen is vooral interessant. Stap voor stap meer ruimte en rust voor je lichaam en geest.

Bij Opia Yoga Haarlem staat de Yoga centraal en bieden we hier de meeste lessen in aan. Wij werken vanuit verschillende disciplines aan de gezondheid van lichaam en geest. Probeer ook eens een les die wat verder van je af staat. Je leert altijd iets nieuws. En weten wat niet bij je past is ook een ontdekking op zich! Voor onverdeelde aandacht kun je kiezen voor een individuele sessie.

Wat moet ik meenemen?

Makkelijke kleding aantrekken en ev warme sokken. Alle materialen zijn aanwezig zoals dekens, matten en kussens. We hebben een ruime kleedkamer en er is een water fonteintje.

De eerste proefles is 10 euro en de tweede gratis.