info (proef)lessen

oude yogiJe bent welkom om op elke les op jouw gewenste dag en tijd deelnemen aan een les, dus ook een proefles. Daar hoef je je niet speciaal voor aan te melden. De eerste proefles is 10 euro en binnen 2 weken de tweede gratis!

Informatie over onze basis begrippen van yoga: Voor informatie over de grondbeginselen van de yoga zoals door ons wordt onderwezen kun je klikken op de fundamentele basisprincipes.

Wij geven echte yoga (niet te verwarren met sport) waarin de prestatiedruk niet aan de orde is maar wel onderzoek vanuit een alerte en vriendelijke intentie. De lessen kunnen wel intensief zijn op jouw eigen niveau en volg je vanuit de ruimte die je tot je beschikking hebt. De heldere lessen zijn goed te integreren in je dagelijkse leven.

Er is veel te vertellen over yoga maar de beste manier is natuurlijk een eigen ervaring.

Welke vormen?

In het kort: Critical Alignment Yoga is gericht op de fysieke vorm zoals een rechte rug en verminderen van spanningspatronen en bewegingen. We maken gebruik van tools speciaal ontwikkeld om de stijfheid in vooral de rug te ontspannen om vervolgens de juiste coördinatie en kracht te genereren.

Kundalini Yoga is een oude tantrische vorm en gericht op het verhogen en aansturen van de levensenergie door middel van dynamiek, stilte, ademtechniek en mantra.

Het gaat in de Vijnana Yoga om adem- en energie beheeersing, asana’s, Surya Namaskar (zachte flow) en meditatie. Ook is er aandacht voor dieper weten. Deze les is Engelstalig

De Critical Alignment Therapie les is zeer geschikt als je het rustig aan wilt doen en/of specifieke klachten hebt. Daar is wel een intake aan verbonden.

Mocht je specifieke aandachtspunten willen bespreken en of behoefte aan een individuele sessie kun je een afspraak maken met Lineke

Welke les?

Alle lessen staan op zichzelf, dus ook als voor het eerst yoga doet kun je voor een proefles aansluiten bij elke yogales naar keuze. Dan kun je zelf ervaren welke vorm bij je past.  Voor de beneden-deur-code en eventuele vragen en/of aandachtspunten mail of bel/app Lineke op 0618744736.

Is yoga voor iedereen?

Overigens is het een groot misverstand dat je lenig of jong moet zijn om aan yoga te kunnen doen. Het is geen prestatie gerichte bewegingsvorm maar onderzoek naar je eigen ruimte en grenzen. Ook het zicht krijgen op je mechanismes die spanning kunnen opbouwen is vooral interessant. Stap voor stap meer ruimte en rust voor je lichaam en geest.

Bij Opia Yoga Haarlem staat de Yoga centraal en bieden we hier de meeste lessen in aan. Wij werken vanuit verschillende disciplines aan de gezondheid van lichaam en geest. Probeer ook eens een les die wat verder van je af staat. Je leert altijd iets nieuws. En weten wat niet bij je past is ook een ontdekking op zich! Voor onverdeelde aandacht kun je kiezen voor een individuele sessie.

Wat moet ik meenemen?

Makkelijke kleding aantrekken en ev warme sokken. Alle materialen zijn aanwezig zoals dekens, matten en kussens. We hebben een ruime kleedkamer en er is een water fonteintje.